Herken je het gevoel dat je wilt dat alles sneller gaat dan het geval is? Dat je het liefst harder zou duwen, sneller zou leren, of dat die ene persoon direct terugbelt, in plaats van de volgende dag…of erger nog de volgende week?

Afgelopen weekend liep ik enorm te pushen, te duwen en te trekken. Ik had (en heb nog steeds) zoveel ideeën, wilde ze eigenlijk allemaal tegelijk uitwerken, en het liefst gisteren klaar hebben! Ook waren er een aantal boeken en video trainingen die ik wilde lezen en volgen, omdat ik wist dat ze enorm zouden helpen. En dat ging natuurlijk niet. Ik raakte geïrriteerd, wist niet wat ik eerst ‘moest’ oppakken, en er kwam niets uit mijn handen. Ik raakte uit flow.

Nu weet ik dat iedereen momenten heeft waarin ze graag meer, sneller, harder, of hoger willen doen of reiken dan ze op dat moment kunnen. Wat er eigenlijk gebeurd is dat je Ego – je mind – het overneemt van je hart. Je Ego komt in de vorm van beperkende gedachten, angsten, en de daarbij horende sensaties, zoals bijvoorbeeld stress.

Wanneer we ons Ego de boel laten overnemen, dan raken we weg van ons hart, en daarmee van onze intuïtie. We raken afgescheiden van onszelf, en van onze omgeving. En dat is koren op de molen van ons Ego. Die maakt er handig gebruik van en trekt ons verder in de illusie dat we niet één zijn, niet verbonden zijn met onze intuïtie, en de energie om ons heen.

Het mooie is: ik geloof heilig dat we hier op aarde zijn om juist dit te leren: de weg af te leggen van leven vanuit je Ego – je angst – naar een leven vanuit je hart – vanuit Liefde.

Dit is ook wat ik met mijn reconnective healing en mijn persoonlijke coaching trajecten doe: mensen helpen om op een liefdevolle manier hun gedachten, emoties en sensaties te onderzoeken en in te zien hoe deze hun levensweg belemmeren. Daarnaast kijk ik samen met hen naar wat hen drijft in het leven, wat hen motiveert en wat ze echt deep down belangrijk vinden.

Dit weekend zat ik vast in mijn Ego. Ik paste alles toe wat ik had geleerd, maar ik vergat één belangrijke stap. De stap waarin je accepteert hoe het nu met je is, de stap waarin je volledig omarmt hoe je je nu voelt, met alle gedachten, je angsten, en je stress. De stap waar je liefdevol naar jezelf kijkt en zegt: Stop maar met vechten lieverd. Ik hou je vast. Ik weet, en vertrouw erop dat alles in orde voor je wordt gemaakt door het universum, die oneindig intelligente bron van energie en kracht om je heen, en waar ik mee verbonden ben.

Bijna direct was er weer flow, synchroniciteit. Want op dat moment kwam ik deze videoboodschap tegen van Oprah Winfrey

Wanneer je alles geprobeerd hebt, gevochten hebt, is het enige dat je kunt doen:

Surrender

https://www.youtube.com/watch?v=EqGNVKKCS2k

Ik nodig je uit om je reactie te delen in het veld hieronder.

Satnam!

Suzanne

Geef je nu op voor mijn gratis video cursus

Geef je nu op voor mijn gratis video cursus

Vul hier je naam en e-mail adres in en je krijgt direct toegang tot de cursus! 

You have Successfully Subscribed!