Daar stond het in de rechterbovenhoek op de website van de Happiness: Reconnective healing. Iets simpels zo leek het, met groot resultaat. Ik geloofde er niets van, en toch wilde alles in mij dat het waar kon zijn. Ik was overspannen en wilde een wonder. Dus maakte ik een afspraak. In dit blog deel ik mijn Reconnective healing ervaring.

Het was eigenlijk puur toeval dat ik achter het bestaan van Reconnective healing kwam. Nou ja, toeval? Daar geloof ik allang niet meer in, maar dat is een andere discussie.

Het was 2011. Ik zat achter de computer, moest eigenlijk schrijven aan mijn proefschrift, maar was alles aan het doen om werk te vermijden. Dus klikte ik naar de website van de Happiness voor wat inspiratie. En terwijl ik aan het scrollen was zag ik in de rechterbovenhoek iets staan over Reconnective healing. Op de één of andere manier trok het mijn aandacht.

“Reconnective healing, hoe zit dat nou?”

Dit is een vraag die ik nogal geneigd ben te stellen, weten de mensen om me heen. Wetenschapper zijnde was ik niet alleen op een gezonde manier sceptisch toen ik las wat het was en welke Reconnective healing ervaring mensen hadden. Ze maakten me ook heel nieuwsgierig. Die Reconnective healing ervaringen waren nogal bijzonder vond ik.

Je moet weten dat ik tegen die tijd al ruim 10 jaar mijn aandacht verdeelde tussen het pad van de wetenschap (cultuur- en identiteitsvorming), en het pad van persoonlijke ontwikkeling (met name intuïtie, hoogsensitiviteit, en de link tussen intentie en kwantumfysica).

Ik wisselde constant tussen beiden en mijn wetenschappelijke kant werd steeds nieuwsgieriger naar die persoonlijke ontwikkelingen kant. Dus ook waar het reconnective healing aanging. “Hoe zit dat nou?” Dit wilde ik proberen!

Mijn eerste Reconnective healing ervaring

Wanneer ik mensen spreek over reconnective healing en wat het je brengen kan, zie ik regelmatig een stel blanco gezichten die me heel erg aan mijn eigen gezicht herinneren toen ik voor mijn eerste healing ging.

Gelukkig was ik direct aangenaam verrast toen een sympathieke en hippe vrouw de deur opendeed. Nadat ik redelijk defensief had aangegeven eigenlijk niets te geloven van de hele onderneming en er alleen voor mijn nieuwsgierigheid zat, zei ze heel praktisch:

“Zullen we het gewoon maar gaan ervaren dan?”

Iconische woorden, want een ervaring werd het! Nadat ik was gaan liggen voelde ik tot mijn verbazing direct energie door mijn lijf stromen, die zich plaatselijk zelfs tot een soort energieballen ontwikkelde. Ik zakte weg en beelden flitsten voorbij. Na afloop was ik ontzettend moe en heel ontspannen.

“Wat is hier gebeurd?!?!“ vroeg ik me verbijsterd af.

Volgens Dr. Richard Gerber had mijn houding voorafgaande aan de reconnective healing vooral te maken met de manier waarop de Westerse wetenschap de etherische component van het lichaam – haar subtiele energieveld – lange tijd heeft genegeerd. Want wie “had uiteindelijk ooit een meridiaan onder een microscoop gezien?” Wanneer je naar een dokter of ziekenhuis gaat kijken ze vooral naar je fysieke lichaam, naar je klacht en dat is bij reconnective healing niet het geval.

Sterker nog, bij reconnective healing is dat precies andersom. Een healing richt zich niet op een klacht, maar op het proces van het werken met frequenties die blokkades uit het lijf trillen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Zo’n reconnective healing ervaring voelt voor ons westerlingen vaag omdat we gewend zijn naar klacht en uitkomst te kijken. Bij reconnective healing telt het process en vindt er healing plaats op bewust en onbewust niveau, mentaal, emotioneel, spiritueel en fysiek. Het gaat hier om energie en frequenties, iets waar onze westerse breinen moeite mee hebben, omdat we dat niet meekrijgen van huis uit, zoals in India bijvoorbeeld veelal wel het geval is.

Dat het lichaam veel meer is en bestaat uit één groot energieveld van trillingen heeft Einstein jaren geleden al bewezen met zijn wereldberoemde E=MC². Frequenties en trillingen zijn onlosmakelijk verbonden met alles wat wij zijn. Onze emoties, onze gedachten en ons fysieke lichaam…het zijn allemaal trillingen. En het was die energie die ik voelde daar op de tafel.

Dr. Bruce Lipton, een bioloog die onderzoek doet naar het functioneren van cellen, laat in zijn Biologie van de Overtuiging bovendien zien dat de aard van onze gedachten en emoties een enorme impact hebben op de gezondheid van onze cellen en op de gezondheid van ons hele lichaam. Als ons energieveld van slag is gaat zich dat dus op enig moment uitdrukken in ons lichaam, fysiek, spiritueel, mentaal, en emotioneel.

Iedere Reconnective healing ervaring is anders

Een reconnective healing heeft op iedereen een andere uitwerking, en deze verschilt ook nog eens per keer. Wanneer het je fysieke gestel betreft is het resultaat vaak eenvoudig te zien, maar wanneer het gaat om iets mentaals of emotioneels, dan is dat minder grijpbaar. Na mijn eerste healing had ik het gevoel dat er iets in gang was gezet waar ik de vinger niet op kon leggen. Ik ging voor een tweede keer.

Mijn tweede Reconnective Healing ervaring

Deze tweede reconnective healing ervaring behoeft een kleine uitleg. In die tijd was ik zo goed als hersteld van een langdurig en zeer onaangenaam ziekteproces, waardoor mijn onbevangen en humorvolle ik het jarenlang zwaar te verduren had gehad.

Toen ik voor de tweede keer op die tafel lag gebeurde iets wat ik alleen als heel vreemd, bijzonder en heel fijn kan omschrijven. Terwijl ineens allerlei spieren rondom mijn ogen begonnen te bewegen, borrelde vanuit het diepste van mijn ziel een enorme lachbui op. Het was de langste en meest vrije lachbui in meer dan tien jaar. Ik schaterde het letterlijk uit.

Die herverbinding met mijn eigen plezier draag ik sindsdien bij me als een groot cadeau.

“Hoe zit dat nou?” deed er op dat moment even totaal niet toe voor mij. Het enige dat ik wist was dat ik weer kon lachen met mijn hart en met mijn ogen. Ik heb me niet eerder zo dankbaar gevoeld.

Ben je benieuwd naar nog meer Reconnective Healing ervaringen? Deze Reconnective Healing ervaringen geven je een goed beeld van wat je tijdens en ook na afloop kunt vervaren.

Wil je de helende frequenties ook zelf voelen?

Ik heb een korte, gratis video cursus voor je gemaakt. Je ontdekt hoe reconnective healing je helpt van stress naar innerlijke rust te gaan, en je krijgt een simpele oefening zodat je zelf de helende frequenties kunt voelen. Super leuk om te doen!

Schrijf je in onderaan dit blog of lees meer over de gratis korte video cursus.

Logo 2 gratis video cursus Meer Innerlijke Rust en Zelfverwerkelijking met Reconnective healing. In deze cursus deel ik mijn reconnective healing ervaring op een leuke en inspirerende manier

Nu ben ik benieuwd wat in dit stuk hetgeen is dat je het meest aanspreekt, waarvan je dacht aha! Deel het met me in de comments, en ik ben heel benieuwd te horen waar jij nieuwsgierig bent wat reconnective healing betreft. Ik reageer altijd en wie weet schrijf ik er een blog over.


Heb het goed.

Met liefs,


Suzanne

Literatuur:
Dr. Richard Gerber, Trillingen als medicijn: Handboek energetische geneeskunde. Haarlem: Uitgeverij Altamira, 2007.
Dr. Bruce Lipton,
De biologie van de overtuiging: Hoe je gedachten je leven bepalen. Deventer: Ankh-Hermes, 2005.
Dr. Eric Pearl,
De Reconnectie: Heel anderen, heel jezelf. Barchem: Uitgeverij Petiet, 2009. In dit boek lees je alles over het ontstaan van Reconnective Healing en hier deelt oprichter Eric Pearl ook zijn eigen Reconnective Healing ervaring met je.

Geef je nu op voor mijn gratis video cursus

Geef je nu op voor mijn gratis video cursus

Vul hier je naam en e-mail adres in en je krijgt direct toegang tot de cursus! 

You have Successfully Subscribed!